Wat is een Segway?

Een Segway is een elektrisch aangedreven, zichzelf balancerend eenpersoons vervoermiddel, uitgevonden door de Amerikaan Dean Kamen. De Segway wordt aangedreven door twee elektromotoren. Het bijzondere voertuig is milieuvriendelijk door zijn oplaadbare batterijen. De motoren kunnen de wielen onafhankelijk van elkaar laten draaien. Door middel van een besturingsmodule en sensoren wordt het rijwieltuig onder controle gehouden.

 

Hoe rijd je met een Segway?

Door op het plateau van de Segway te staan en het lichaamsgewicht te gebruiken kunt u het voertuig verplaatsen. Door naar voeren te leunen wordt de Segway voorwaarts bewogen en door achterwaarts te leunen laat men het voertuig naar achteren rijden. De Segway stopt als men rechtop gaat staan. Naar links of rechts rijdt men als het stuur naar links of rechts bewogen wordt. Dankzij deze besturing is er geen ander voertuig zo wendbaar als de Segway.

 

Hoe oud moet je zijn om op een Segway te mogen rijden?

Als je met een Segway wilt rijden dan dien je minimaal 16 jaar oud te zijn.

 

Hoe snel kan je met een Segway rijden?

Een Segway kan maximaal 20 km per uur rijden.

 

Tot hoeveel kg mag je met een Segway rijden?

Om veilig te kunnen rijden mag een Segway tot maximaal 125 kg belast worden.

 

Moet je een rijbewijs hebben om met een Segway te mogen rijden?

Een rijbewijs voor het rijden van een Segway is niet nodig.

 

Is het vermoeiend om met een Segway te rijden?

Als je met een Segway rijdt dan doe je dit in een staande houding en je maakt gebruik van een aantal spieren in je lichaam. Dit is op ten duur vermoeiend.

 

Kun je met een Segway voorover vallen?

Nee, in principe kun je met een Segway niet voorover vallen. Hierover waakt het besturingssysteem.

 

Is een Segway milieuvriedelijk?

Voor natuurliefhebbers is de Segway het ideale vervoermiddel. De Segway geeft geen uitstoot van schadelijke stoffen en is bijna geluidloos. 

 

Wat moet ik meenemen voor het Segway rijden?

Het wordt aanbevolen om comfortabele en sportieve schoenen en vrijetijdskleding aan te trekken. Daarnaast is een zonnebril geen overbodige luxe, vooral in de zomermaanden.